بيت العائلة
اهلا بك فى منتدانا منتدى بيت العائله ، منتدى لجميع افراد البيت العربى للاسره والوالدين للشباب للفتياات للاطفال
بيت العائلة
اهلا بك فى منتدانا منتدى بيت العائله ، منتدى لجميع افراد البيت العربى للاسره والوالدين للشباب للفتياات للاطفال
بيت العائلة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى للاسره والشباب والفتيات مرحبا بك يا زائر في منتدى (بيت العائله )
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
اللهم احفظ مصر واهلها ، اللهم ردنا اليك رداً جميلاً
Cairo
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم

 

 الحمى القلاعيه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
قدوتى الحسنه
عضو نشيط
عضو نشيط



عدد المساهمات : 120
تاريخ التسجيل : 16/01/2012

الحمى القلاعيه Empty
مُساهمةموضوع: الحمى القلاعيه   الحمى القلاعيه I_icon_minitimeالسبت مارس 17, 2012 11:43 pm

طبعا بسبب انتشار الحمى القلاعيه فى هذه الايام
ربنا يعافينا من جميع الامراض يارب
فانا نقلت لكم موضوع عنها جميل جدا
اولا ماتفرحيش اوى لماتشترى لحمة طازة وياة باة لو لسة مدبوحة
دى بيبقى اكبر خطر لية لان اللحمة ف الفترة من الذبح لحد 12 ساعة بعد الذبح بتمتص كمية كبيرة جدا من الماء والميكروبات يبقى لو هتشترى لحمة ماتطبخيهاش قبل 12 ساعة لو لسة مدبوحة ودة تنبية اهم للى بيدبحوا ف الاعياد وهوب على الحلة ع النار وهوب على الاكل عارفين لية بعد 12 ساعة؟؟
عشان اللحمة بتنتج احماض بتقتل الميكروبات دى و بتسوى اللحوم اسرع
وتخلى الطعم الذ واحسن
.حوم لو اشتريتيها بس منبن
جزار معروف
لحمة باين فيها الختم لو بصيتى على الختم تحسى بالكلام ظاهر مجزر كذ ا وكمان التاريخ بيبقى ظاهر ف الدبيحة المتعلقة
ولو جيبتى اللحمة وجمدتيها يبقى افضل ليها وبعدين استعمليها
يبقى كدة احنا وصلنا
للحوم المجمدة
بس مش اى مجمدة
طب اللحوم المجمدة عشان اشتريها تبقى عاملة ازاى
اولا ماتكونش فاكة من التلج اللى فيها يعنى فية محلات بتحط اللحمة قدامها كدة وتعرضها ياشباب اللحوم المجمدة ماينفعش تفك وبعدين يعاد تجميدها لان دة بينشط البكتريا والميكروبات ف اللحمة
لو هتجيبى باة لحمة مجمدة اللى كلنا بنخاف منها ماشى ليكى حق تخافى ماتجيبيش لحمة مجمدة عارفة هتجيبى اية
لحمة الجيش

ايوة لحمة الجيش دى مش مستوردة ياشباب لحوم مجمدة يابنات الجيش عندة مزارع محترمة وبيربى فيها كل حاجة وعندة مجازر وعندة اطباء بيطرى ومهندسين زراعيين و
بيطلع لحوم انضف من اىى لحوم وبيبيعها بسعر تكلفتها مش زى الجزارين
يبقى لو هتجيبى اضمن هاتى
لحمة حمرا من الجيش
مفروم من الجيش
كبدة من الجيش
وهاتى منتجات الجيش كلها حيوانية او زراعية من الجيش منافذة ف كل مكان
لحمة فراخ خضار صلصة زبدة مربى اى حاجة
هاتيها وقلبك جامد

ماتجيبيش اللحمة وهى متجمدة تحطيها ف مية سخنة عشان تفك لانها لو عملتى كدة تفقد قيمتها الغذائية حطيها ف مية من الحنفية وسيبيها تفك براحتها
وحطيها ف حلة وحطى عليها البصلة والبهارات
ووطى خالص عليها خليها تتشوح ومايكونش فيها اى دم
ولما تلاقيها بدات تحسى ان مفيهاش دم زودى مية وسيبيها تستوى
وممكن تسيبيها تستوى من غير مية وبتبقى تحفة
طيب لو حطيتى مية عليها
سيبها تغلى واوعى
اوعى
تشيلى الريم اللى ع الوش لان الريم دة او اللى انتو بتسموة
مية مدممة بيبقى فية معظم البروتينات والحديد اللى ف اللحمة
عشان كدة قلتلك ممكن تسويها من غير مية
هتشوفى طعم ولا اروع منة
وقيمة غذائية عالية
ومعلش لو اخدت شوية وقت

حاجتين مهمين
كمانعنى لازم يكون لونها لافاتح ولاغامق تحسى انها موردة كدة
والدهن اللى فيها لازم يكون ابيض مايكونش مغير
لان اى لون متغير ف الدهن
معناه ان الدبيحة دى كانت مريضة قبل الذبح
وانتى بتطبخى اللحمة خلى باللك لازم تستوى كويس جدا لان الميكروبات كلها
يابتتقتل عند درجة حرارة عالية
ودى بالسوى الكويس
يا بتتقتل عند درجة حرارة التجمد
ودى احنا عملناها لما جبنا اللحمة من المجمدة بتاعة الجيش
منقوووووووووووول للامانه

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الحمى القلاعيه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بيت العائلة :: منتدى الطبخ :: اطباق اساسيه-
انتقل الى: